Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Φυσιογνωμίες και φάτσες

ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ  
thumb
«Ανθρώπους και κτήνη σώζοις Κύριε», Εκκλησιαστής
Μπορεί ο άτεγκτος κ. Πάγκαλος ν’ αποκάλεσε συλλήβδην «τεμπέληδες» τους δημόσιους υπάλληλους, τους οποίους πάντως αυτός και οι όμοιοί του διόρισαν αγεληδόν ώστε να θάλλει απρόσκοπτο το πελατειακό κράτος, υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις που δείχνουν με αξιοπρέπεια έναν άλλο δρόμο για να βγούμε από την κρίση, μακριά από δωρεάν μαγκιές και τζάμπα λεονταρισμούς.

Εως 31 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για το φοιτητικό επίδομα

Από σήμερα και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται

Eκμετάλλευση της Ελλάδας, από σχολεία, Εκκλησία και ''φορείς'' της Ομογένειας


Eλληνόγλωσση εκπαίδευση στην Διασπορά, οι αποσπασμένοι (από Ελλάδα) εκπαιδευτικοί και η ανικανότητα της ''οργανωμένης'' Ομογένειας στις ΗΠΑ

"Τα πήραμε τα Γιάννινα μάτια πολλά το λένε..."

Σε γκραβούρα η παράδοση των Ιωαννίνων από τον Τούρκο Διοικητή Εσάτ
 Πασά
Τα Γιάννινα, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, γιορτάζουν σήμερα 21 Φεβρουαρίου την 98η επέτειο Απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την παρέλαση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.  

Κι ο Κάρολος Παπούλιας θα σας γράψει παιδιά...

Της Τζένης Κ. (pontiki.gr)

thumb  
zoom
Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι συζητήσεις περί των επικείμενων συγχωνεύσεων και υποβαθμίσεων των δημόσιων σχολείων απέπνεαν -υποτίθεται- την κινδυνολογική διάθεση των πάσης φύσεως πνευμάτων αντιλογίας. Να όμως, που δεν άργησαν να ξεφουρνιστούν από το χυτήριο του υπουργείου, τα υπηρεσιακά έγγραφα που επιβεβαιώνουν κραυγαλέα τις ενοχλητικές εκείνες προβλέψεις. Εγκύκλιοι με απρόσωπα νούμερα, διευθύνσεις

ΕΝΕΡΓΩΣ : Τεστ κοπώσεως για Ερντογάν

Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Η άνοδος του ΑΚΡστην εξουσία συνδυάστηκε εξαρχής με δύο βασικούς άξονες επικοινωνιακής στρατηγικής. Πρώτον, από τη μια πλευρά να εμφανίζεται το κόμμα του κ. Ερντογάν ως θύμα των στρατιωτικών και, από την άλλη, να χρησιμοποιεί το στοιχείο της θυματοποίησης ως «Δούρειο Ίππο», με στόχο πάντοτε τη

Ανοιξε τις πόρτες του το διαδικτυακό μουσείο

«Η γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι είναι ένα από τα έργα που
 μπορούμε να δούμε στο «Art project»
«Η γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι είναι ένα από τα έργα που μπορούμε να δούμε στο «Art project»
Το «Art project» δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε 385 αίθουσες 17 μουσείων. Μια εξαιρετικά κοντινή ματιά στα αριστουργήματα της τέχνης μέσα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου θα μπορούμε πλέον να «ρίχνουμε» από τον υπολογιστή μας χάρη στο νέο πρόγραμμα «Art Project» της Google.