Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Επιπλέον 25% μειωμένη η `Α κατανομή χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων για το 2011

Του Γιώργου Τρούλη*
 Την περίοδο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των σχολικών μονάδων ένα άλλο γεγονός, αμιγώς οικονομικό, προβληματίζει το χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο λόγος για την `Α κρατική επιχορήγηση του 2011 για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος για την κατάληψη της Νομικής, άσκησε ο εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα.
Παράλληλα ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά οκτώ ατόμων που διευκόλυναν την είσοδο των μεταναστών στη Νομική για τα

Η κρυμμένη ιστορία των Κρυφών Σχολειών

Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Κρυφά Σχολειά» του Σύλλα Τζουμέρκα
Το σχολείο και η ευρύτερη έννοια της εκπαίδευσης στις μέρες μας, έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, την «Χώρα προέλευσης», που διακρίθηκε στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας και είχε αξιόλογη πορεία στις ελληνικές αίθουσες. Κατά την διάρκεια της ταινίας,