Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Φοιτητική κάρτα με επιδότηση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Ενισχύεται η φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την έκδοση φοιτητικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μετά τη συμφωνία της πρυτανικής αρχής και του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Φυτώρια... Γιωργάκηδων

Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)
thumb
Εκτός του ότι τους έχει βγάλει έξω από τα ρούχα τους τόσους μήνες με κάθε είδους σχεδιασμούς που εξαγγέλλονται και βεβαίως με τις γενναίες περικοπές, που μέχρι στιγμής φτάνουν το 25% για τους διορισμένους, τώρα το υπουργείο Παιδείας τους βγάζει και στο δρόμο. Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας κυρίως αλλά και της πρωτοβάθμιας.

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο για µαθητές της Γ’ Λυκείου

 
Ηλεκτρονικό φροντιστήριο στο σπίτι και µάλιστα δωρεάν θα έχουν πλέον όλοι οι µαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιµάζονται για τις εξετάσεις: το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στα παιδιά ψηφιακά βοηθήµατα για τα µαθήµατά τους µέσω Ιντερνετ µε στόχο να τα προετοιµάσει καλύτερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων

'Ολες οι νέες αλλαγές του υπουργείου
Ξεκίνησαν από το υπουργείο Παιδείας οι διαδικασίες για την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η πιο πρόσφατη νέα υπηρεσία που εγκαινιάζεται είναι αυτή της προετοιμασίας των μαθητών της γ΄τάξης του λυκείου με "ψηφιακά

Περιβαλλοντική εκπαίδευση: «Πάμε μια βόλτα στην ταράτσα μας;»

«Σε αυτή την ιστοσελίδα θα μάθετε πως να φροντίζετε το περιβάλλον,  θα παίξετε κι θα περάσετε υπέροχα..» Η εικόνα πάνω στην οποία κινείται η φράση, είναι σίγουρα θελκτική. Το γαλάζιο του ουρανού, από κάτω πράσινο γρασίδι, μια μικρογραφία του πλανήτη κάτω από την προτροπή: Save the planet! (Σώστε τον πλανήτη).

ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ρεπορτάζ: Μάρνυ Παπαματθαίου (Από το ΒΗΜΑ)

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ένα πρώτο... μίνι κύμα καταλήψεων μαθητών σε σχολεία, προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.