Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι Πλατανουσιώτες τα φέρνουνβόλτα και στα δύσκολα
Του Κώστα Μπατσή
Από τα καλύτερα ετήσια πανηγυρικά ανταμώματά τους ήταν αυτό που πραγματοποίησαν φέτος οι απόδημοι της Πλατανούσας Ιωαννίνων, κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Οι αδάμαστοι ορεσίβιοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πως

«Ανακοινώθηκε η απόφαση για τη λειτουργία των νέων Σχολικών Επιτροπών ανά δήμο»

Του Γιώργου Τρούλη*
Μέχρι σήμερα σε κάθε σχολική μονάδα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λειτουργεί μια σχολική επιτροπή, η οποία καθορίζει και ελέγχει τα οικονομικά του σχολείου (εκτός των περιπτώσεων ενιαίας σχολικής επιτροπής νηπιαγωγείου και δημοτικού που συστεγάζονται). Στο νέο νόμο 3852/2010 για το

Στη ζούγκλα του μαυροπίνακα

ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

της Αγγέλικας Σαπουνά
Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, πέντε το λαδόξιδο: Η συνταγή του τσιγγούνη μικρομαγαζάτορα, εμβληματική φράση δηλωτική της καρμιριάς και της προσδοκίας αποκόμισης κέρδους ακόμη και από τις πιο γελοίες καταστάσεις, εμπνέει την ελέω ΔΝΤ πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία. 

Συγχωνεύσεις σχολείων και πτυχία στα κολέγια


e-tipos.com

Σε στάση εργασίας οι καθηγητές

Σε στάσεις εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 σήμερα και παραστάσεις διαμαρτυρίας προχωρά σήμερα η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη για τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

68 χρόνια χωρίς τον Κωστή Παλαμά

Με τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού από το Ηχήστε οι σάλπιγγες «μιλούσε» όλη η Ελλάδα, που όρθια μέσα στο μαύρο σκοτάδι της Κατοχής, γονάτιζε μπροστά στον ποιητή της, Κωστή Παλαμά, στις 27 Φεβρουαρίου 1943.Ο Κωστής Παλαμάς κυριάρχησε σε όλες τις εκδηλώσεις της πνευματικής ζωής της