Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Οι 3 στους 4 διευθυντές σχολείων δεν γνωρίζουν ξένες Γλώσσες!

 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες οι 3 στους 4 διευθυντές σχολείων. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στην οποία συμμετείχαν 3.435 διευθυντές σχολικών μονάδων. Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, οι διευθυντές

Ξεσηκωμός για τη μεταφορά μαθητών


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και μαθητών σε Σάμο, Ικαρία και Τρίπολη, όπου τα ΚΤΕΛ σταμάτησαν να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές στα σχολεία τους.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη Βουλή παρά τα μεγάλα κενά στα σχολεία

Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα
Στη σφαίρα του απόλυτα παραλόγου κινείται ένα ζήτημα το οποίο αναδείχθηκε στη Βουλή, με την ευκαιρία ερώτησης-αιτήματος βουλευτή για απόσπαση στο γραφείο του μιας εκπαιδευτικού: Σε εποχή κρίσιμη, οικονομικά και κοινωνικά, για τη χώρα αποκαλύπτεται ότι ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε σχολεία,

Πώς γίνεται η Παιδεία μοχλός ανάπτυξης

Του Αθανασιου Kυριαζη*
Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η ΟΝΝΕΔ, η οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση-παρέμβαση για την Παιδεία. Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις συγκεκριμένες θέσεις, αυτές πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης γιατί προέρχονται από νέους και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός άξιο παρατήρησης και προβληματισμού αφού μία νεολαία παρεμβαίνει στα θέματα Παιδείας με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τριώδιο, Αποκριά, Μασκαράς κ.ά.;

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός 
Τριώδιο: «άνοιξε το Tριώδιο»: H φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει την έναρξη της Aποκριάς. Για την Oρθόδοξη Eκκλησία, όμως, η φράση κυριολεκτείται, επειδή δέκα Κυριακές πριν το Πάσχα αναγνώσκεται το

Είμαι δυσλεκτικός.

Δυσλεξία: Δεν είναι αρρώστια.
Το δυσλεκτικό παιδί έχει ένα άλλο τρόπο εκμάθησης
-- Τι γράφεις εδώ;
Πλησίασε να δει αυτό που του έδειχαν. Ήταν γύρω στα 45, μηχανικός πληροφορικής, με μεταπτυχιακά στην Αγγλία και τέτοια. Άριστος στη δουλειά του, πανέξυπνος και ιδιαίτερα υπεύθυνος σ' αυτό που έκανε. Πατέρας δύο παιδιών. Ο μεγάλος του φέτος μπήκε στο πανεπιστήμιο.