Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Εκλογή λέκτορα με πλαστά πιστοποιητικά;

Καταγγελία από μέλη ΔΕΠ - Έλεγχο ζητά το Υπουργείο Παιδείας
Με δύο έγγραφα προς τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, ζητεί να γίνει έλεγχος, ύστερα από καταγγελίες περί λογοκλοπής και αμφισβήτησης γνησιότητας πιστοποιητικών για την εκλογή λέκτορα.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Τη δεκαετία του 80, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δεκάδες Υπηρεσίες - Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκαν εντολές συγγραφής νέων βιβλίων για τα σχολεία όλων των βαθμίδων (τα περισσότερα ήσαν χειρότερα των παλαιοτέρων), ξεκίνησαν προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΠΑΤΕ ?? ΟΡΣΕ....

http://3.bp.blogspot.com/-BBRtm9vij-4/TW1fHgfxbBI/AAAAAAAAB4U/mFeUdQjDzYI/s1600/%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2591.jpg

Η Χιονάτη πάει σχολείο

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΑ ΝΕΑ) 

 
Η µέση εκπαίδευση είναι σαν τη Χιονάτη. Κάποτε, πρινπολλάπολλά χρόνια δάγκωσε το µήλοµε το δηλητήριο που της έδωσε η µάγισσα. Κι από τότε κοιµάται ύπνο βαθύ, την παρατεταµένη νεκροφάνεια της αποστήθι σηςκαι της παπαγαλίας µε πρόσχηµα το δωρεάν που κοστίζεικάτι χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια.

«Χρυσάφι» η µεταφορά µαθητών!

Από τα 500 ευρώ το χρόνο που ορίζει ο νόµος ξεπερνάει ακόµη και τα 3.500 ευρώ

Εξωφρενικές αποκλίσεις του κόστους µεταφοράς των µαθητών στα σχολεία των διάφορων νοµών τηςχώρας, που σε ορισµένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ανά µαθητή τον χρόνο, παρουσιάζονται σε έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών!