Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Εξηγήσεις για τους μισθούς ζητούν οι καθηγητές από την κυβέρνηση

Επιστολή με την οποία ζητούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στους μισθούς με βάση το νέο μισθολόγιο έστειλαν στην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών καθηγητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ερευνητές και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 3-3-201

Νέος πρόεδρος, ευοίωνες προοπτικές 
 Ο διακεκριμένος δικηγόρος κ. Γεώργιος Οικονόμου στο τιμόνι της κορυφαίας οργάνωσης της Ηπειρώτικης αποδημίαςΣε νέους ορίζοντες και νέους δρόμους με ευοίωνες προοπτικές οδεύει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, που εκπροσωπεί

Fast-Track αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών ΑΕΙ και "εκπαιδευτηρίων" θέλει η Κομισιόν


Τη fast-track αναγνώριση των πτυχίων ιδιωτικών πανεπιστημίων του εξωτερικού και άλλων «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», πέρα από τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που λειτουργούν στην Ελλάδα, προωθεί η Κομισιόν. Αυτό προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς κ. Μπαρνιέ, σε ερώτηση του Ν. Χουντή.

Ξένες γλώσσες σε... τιμή ευκαιρίας

Ξένες γλώσσες σε... τιμή ευκαιρίας
Τα φροντιστήρια - που κατά 30% φυτοζωούν - προχωρούν σε μεγάλες προσφορές για να προσελκύσουν πελατεία
Οι λέξεις «φροντιστήρια» και «προσφορές» δεν πήγαιναν συχνά στην ίδια φράση σε περιόδους

Μέτρα για της μαθητικές απουσίες λόγω γρίπης

Το ζήτημα των απουσιών των μαθητών λόγω γρίπης μελετά το υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο την οποία θα στείλει στα σχολεία και δεν αποκλείεται-σύμφωνα με πληροφορίες- να αυξάνεται το όριο των δικαιολογημένων

Βρέθηκαν 5 χαμένες μετόπες του Παρθενώνα

Πέντε μετόπες του Παρθενώνα, τις οποίες ευτυχώς δεν είχε βρει ο Έλγιν, εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στο νότιο τείχος της Ακρόπολης.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τον 18ο αιώνα κατά τις εργασίες για την επισκευή της οχύρωσης του Ιερού Βράχου.

Nέο σύστημα επιλογής διευθυντών στα σχολεία

Για πρώτη φορά, η επιστημονική παιδαγωγική συγκρότηση 
μοριοδοτείται μέχρι 24 μονάδες, ενώ μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσε τις 14
 μονάδες

Τα νέα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για την επιλογή διευθυντών, υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και άλλων στελεχών της εκπαίδευσης παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος», καθώς η θητεία των παλιών στελεχών λήγει στις 31 Ιουλίου 2011 και το καλοκαίρι πρέπει να αντικατασταθούν.

«Δια βίου εκπαίδευση» με κουπόνια

Νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας, σύνδεσης με τοπική κοινωνία και κουπόνια για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
«Κουπόνια» για σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά μεταλυκειακά εκπαιδευτήρια, προγράμματα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εγκύκλιος - «φωτιά» για τα δωρεάν συγγράμματα


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, μειώνεται δραστικά το δικαίωμα των φοιτητών να παίρνουν δωρεάν τα απαραίτητα για τις σπουδές τους συγγράμματα
Ο κάθε φοιτητής, πλέον, θα δικαιούται ανά μάθημα μόνο ένα δωρεάν βιβλίο (όχι ένα δωρεάν σύγγραμα που μπορεί να περιλαμβάνει παραπάνω βιβλία), ό,τι χρειάζεται παραπάνω «απλά» θα πληρώνεται! 

Ο ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΧΑΜΠΕΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η «Αριστερά» οφείλει το όνομά της στη διάταξη των κοινοβουλευτικών εδρών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση του 1789. Οσο για τον όρο «σοσιαλισμός», το νόημά του ήταν και παραμένει ακριβώς η υλοποίηση των συνθημάτων της Γαλλικής Επανάστασης.