Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Νέο μπάχαλο με ανελίξεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Καταγγελίες για επηρεασμό και παραπληροφόρηση ακαδημαϊκού
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΕΕΣ εξελίξεις σημειώνονται σε ένα από τα θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο Κύπρου, και το οποίο αφορά στη γνωστή πλέον περίπτωση λέκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις διαδικασίες και την Επιτροπή αξιολόγησης και ανέλιξής του στη βαθμίδα του

Αντιδραστικό - αντιεκπαιδευτικό ξεσάλωμα της «γαλάζιας γενιάς»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε παιδεία»
Του Δημήτρη Κουφοβασίλη
Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε από το Δελτίο Tύπου της ΔAΠ-NΔΦK με ημερομηνία 21.2.2011, «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της νέας Πρότασης Παιδείας της ΔAΠ-NΔΦK που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της NΔ κ. Aντώνη Σαμαρά». (Bέβαια, επειδή ακριβώς πληροφορηθήκαμε το γεγονός αφού παρήλθε, συγκλονιστικά μεγάλη επιτυχία αποκλείεται να είχε).

Σε κλίμα δυσαρέσκειας η Σύνοδος ΤΕΙ

Μέσα σε κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης, τόσο για την απαξιωτική, όπως λένε οι ίδιοι οι πρόεδροι, στάση του υπουργείου Παιδείας όσο και για τα άλυτα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματά τους, ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα.

Περί Ιστορίας και 1821

ΤΟΥ Π. Κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ*
Εχω δει µέρος του ντοκιµαντέρ για το 1821. Νοµίζω ότι είναι εξαιρετική δουλειά από διακεκριµένους συντελεστές. Το θέµα είναι διαφορετικό, δηλαδή: γιατί η κοινωνία θα πρέπει να ανοίξει τώρα αυτήν την τόσο κρίσιµη περίοδο συζήτηση για το... 1821, για το τι συνέβη ή δεν συνέβη τότε. Και, το