Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Φωτεινή Τσαλίκογλου: Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη

Τσαλίκογλου: Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη
Ανάμεσα στα εισοδήματα και στις δουλειές που χάνονται, στην ασφάλεια και στις βεβαιότητες που αποτελούν παρελθόν υπάρχει περιθώριο ελπίδας, λέει η γνωστή καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πεζογράφος Φωτεινή Τσαλίκογλου. Με αφορμή το βιβλίο της «Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη: 34 σχόλια για την κρίση και ένα υστερόγραφο», που μόλις

Σεργιάνι στα παρατημένα νησιά του Αιγαίου

Απόδημος ελληνισμός:γράμματα  από τη Μεγάλη Ελλάδα
O Γιάννης Κορίνθιος από την Ιταλία συμμετέχει στο αφιέρωμα του 24grammata.com για το Καστελόριζο. Οι κυβερνήτες μας και οι ισχυροί της γης συζητούν για γεωπολιτική, χωρικά ύδατα,

Στο Καστελόριζο με αγάπη

Από 24grammata
Η συγγραφέας Βασιλική Πιτούλη συμμετέχει στο αφιέρωμα του 24grammata.com για το Καστελόριζο
Η πρώτη φορά που ένιωσα να έχω μια ολοζώντανη αίσθηση του Καστελόριζου ήταν ένα καλοκαίρι, θα έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια. Καθόμασταν στη βεράντα του σπιτιού μας στο Βόλο, οι γονείς μου, ο αδερφός μου κι η γυναίκα του, κι εγώ. 

ΠANEΠIΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ : Δίδακτρα, μειώσεις μισθών ή απολύσεις καθηγητών;

Τα τμήματα Αρχιτεκτόνων, Φιλοσοφίας και Επιστήμης Υλικών είναι τα πρώτα θύματα του Μνημονίου στην πορεία ιδιωτικοποίησης. Φοιτητές και καθηγητές προετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Νέος διαγωνισµός ΑΣΕΠ αρχές του 2012

 
Οροι και µοριοδοτήσεις για 4.000 θέσεις την περίοδο 2012/13 – 2013/14

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Μειώνονται οι θέσεις, αυξάνεται ο ανταγωνισμός

Με μειωμένες κατά 15%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τις θέσεις των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας και στο κλίμα της οξύτατης οικονομικής ύφεσης θα πραγματοποιηθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις.