Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Ένας νέος Διαφωτισμός, η θεωρία του Πολυσύμπαντος

 
Δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά πάρα πολλά και μάλιστα το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου. Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο! 

Στο δρόμο οι καθηγητές για τις συγχωνεύσεις

φωτο αρχείου
Στους δρόμους βγήκαν, χθες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες τους για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Χάρβαρντ και MIT στην κορυφή της κορυφής ...

Χάρβαρντ και MIT στην κορυφή της κορυφής ...

Αμερικανική ηγεμονία στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου καταγράφει η ετήσια κατάταξη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Times του Λονδίνου.Στην κορυφή των πανεπιστημίων αναγνωρισμένου κύρους, σύμφωνα με την

Ξεπληρώνοντας το χρέος με μηνύσεις!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ (pontiki.gr)
«Ένας 15χρονος μαθητής υπέβαλε μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας διεκδικώντας αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, το υπουργείο απέτυχε να του μάθει ανάγνωση και μαθηματικά.

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Κρίση λόγω ανα- προσανατολισμού

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας για την οικονομική τους κατάσταση, αλλά την ίδια ώρα οι προσπάθειές τους για την αναζήτηση νέων πόρων καρκινοβατούν, αν δεν είναι ανύπαρκτες, και μόνη λύση μοιάζουν οι περικοπές.

ΤΖΑΜΙ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ:Κρυμμένος θησαυρός κάτω από τη λαδομπογιά

Περίτεχνες τοιχογραφίες του 1740 αποκάλυψε ο δειγματοληπτικός έλεγχος της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Τζαμί Καλούτσιανης που πραγματοποιήθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες.Το προσωπικό της Εφορείας μέσα από τους ελέγχους εντόπισε τα σημεία της ζωγραφικής επιφάνειας από την