Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

"Απο-απομυθοποιώντας το Κρυφό Σχολειό"

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε στην ομιλία

του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 
κ. Φάνη Κακριδή,

Στην υπεράσπιση του εαυτού μου


Πώς γίνεται εγώ που οραματίστηκα την Ελλάδα σαν «πολιτισμική Ελβετία» να γράφω τίτλους που μπορεί ν’ακουστούν σαν περιαυτολογία;΄Ελα ντε. Εγώ που εμπλέκομαι στο θέμα και στο ανάθεμα, ξέρω τι συνέβη και πως να το εξηγήσω έτσι ούτως ώστε να φανεί οτι πρόκειται για τη τρέχουσα πραγματικότητα,την αντικειμενικότητα και το ανάποδο της εαυτολογίας.

Μέχρι 25 μαθητές στην τάξη

Εγκύκλιο, με την οποία ορίζεται ανώτερος αριθμός μαθητών στις τάξεις των σχολείων της χώρας τα 25 παιδιά, εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το τοπίο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτη μετά τις συγχωνεύσεις


Του Γιώργου Τρούλη*
 Κυριακή βράδυ αποφάσισε το υπουργείο παιδείας να ανακοινώσει τα σχολεία που υποβιβάζονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι 1523 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μειώνονται σε 672. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο παιδείας συγχωνεύονται 169

Ποια σχολεία συνενώνονται και ποια καταργούνται στην Ήπειρο

 Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" για την εκπαίδευση.Φέτος, συνενώνονται 1933 σχολεία και προκύπτουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Τελευταίος σταθμός

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Με την έκθεση του γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν φαίνεται πως η διαδικασία λύσης που ξεκίνησε ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας πριν τρία σχεδόν χρόνια φτάνει στο τέλος της. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως ο κύκλος αυτός των διαπραγματεύσεων έχει οδηγήσει, με την πολιτική του «καλού παιδιού», σε πισωγυρίσματα με αποτέλεσμα την πλήρη αποενοχοποίηση της Τουρκίας και τον δικό μας

Ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας-Οι πίνακες

Συγχωνεύσεις 1.933 σχολείων σε σύνολο 19.000 σχολικών μονάδων
Ρεπορταζ στο ΒΗΜΑ ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
 Αριθμό – έκπληξη, σχολείων που συγχωνεύονται ή καταργούνται ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζοντας τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας. Κατά 1.056 σχολεία λιγότερα –τα οποία καταργούνται ή συγχωνεύονται - θα βρει η επόμενη σχολική χρονιά την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο νέος χάρτης των σχολείων

Τον νέο χάρτη των σχολείων παρουσιάζουν αναλυτικά «ΤΑ ΝΕΑ». Από τα περίπου 16.000 σχολεία της χώρας συγχωνεύθηκαν 1.933. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων της τελευταίας 12ετίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας επέμεινε ιδιαίτερα στο να μην ξεπεραστεί ο αριθμός των 25 μαθητών σε κάθε τάξη.