Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός για το «μνημόνιο» στα σχολεία

Ξεσηκώνονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κατά των κυβερνητικών σχεδίων για κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων, μόλις μία ημέρα μετά τη σχετική αναγγελία. Τόσο στα μεγάλα

ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Ανακοίνωση υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνενώσεων σχολείων

 "Η νέα σχολική χρονιά (2011-2012) θα ξεκινήσει με σχολεία που προσφέρουν περισσότερο στη μάθηση", σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία προστίθεται ότι στόχος είναι "σχολεία εύρωστα που μπορούν να εφαρμόσουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα και τις καινοτόμες δράσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νέου Σχολείου".

Επωφελείς οι συνενώσεις, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας υπερασπίζεται με ανακοίνωση του τις συνενώσεις σχολείων που προωθεί και αρνείται ότι αυτές αποφασίστηκαν ερήμην των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Διαμαντοπούλου: Στόχος η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων

 Χαμός σήμερα το πρωί, στα "πρωινάδικα", εξαιτίας της χθεσινής απόφασης συγχώνευσης των σχολείων. Από τη μια οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας και από την άλλη "οργισμένοι" γονείς, εκπαιδευτικοί και ... ευκαιριακοί "ειδήμονες". Όλοι είχαν δίκιο! Να μην γίνει καμιά αλλαγή στο χάρτη των σχολείων, γιατί ...

Προς συγχωνεύσεις και τα πειραματικά σχολεία

Ο νέος «χάρτης» θα ολοκληρωθεί το Πάσχα
Προς συγχωνεύσεις και καταργήσεις οδεύουν και τα πειραματικά σχολεία της χώρας, ενώ την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν τα διαπολιτισμικά, τα μουσικά και τα αθλητικά σχολεία (ή τμήματα) που θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Μαύρες σημαίες για τις συγχωνεύσεις

Το πλαφόν στις αίθουσες και η αύξηση των μαθητών, μείζονα ζητήματα
Ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές δονήσεις σε όλη τη χώρα προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο συρρικνωμένο -κατά 1.056 μονάδες- χάρτη των σχολείων, απόλυτα προσαρμοσμένο στους όρους του Μνημονίου.