Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών

Τη μετάφραση της ελληνικής λογοτεχνίας  προωθεί η Ακαδημία ΑθηνώνΤης Κουζέλης Λαμπρινής στο ΒΗΜΑ
Τους σκοπούς του προγράμματος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο ακαδημαϊκός κ. Θανάσης Βαλτινός. Όπως τόνισε, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση μιας νέας γενιάς ξένων μεταφραστών της ελληνικής λογοτεχνίας προς τις

Ο καπιταλισμός και τ’ αρχαία

Tου Πασχου Μανδραβελη 
Να συμφωνήσουμε ότι ο καπιταλισμός είναι κακό πράγμα. Να πλειοδοτήσουμε κιόλας: παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του όλοι ζούμε περισσότερο και καλύτερα, ας υποθέσουμε ότι ο καπιταλισμός είναι ό,τι χειρότερο συνέβη στην ανθρωπότητα. Με τα αρχαία του Θησείου, όμως, τι σχέση έχει;

Κλείνουν το ιστορικό σχολείο Τσοτυλίου

Κλειστή η οδός Τσόχα από διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Μαθητές και  εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά και του Περιστερίου βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, στην οδό Τσόχα, και διαμαρτύρονται κατά των συνενώσεων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ