Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Οι λέξεις της εβδομάδας

Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τσολιάς, Φέσι, Καριοφίλι κ.ά.;
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός 
Τσολιάς, ο κουρελής: Ετοιμαζόμαστε για την Εθνική Γιορτή και καλό είναι να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας ορισμένες λέξεις των ημερών που έχουν συνδυαστεί με τον πολιτισμό των Ελλήνων, αλλά δεν είναι ελληνικές. Μια απ αυτές είναι και η τουρκική λέξη Τσολιάς. Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το

Ενα στα πέντε παιδιά έχει τηλεόραση στο δωμάτιό του

Αντικαθιστούν την παρουσία των γονέων στο σπίτι 
Ενα στα πέντε παιδιά έχει 
τηλεόραση στο δωμάτιό του 
Ενα στα πέντε παιδιά ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων ετών διαθέτει τηλεοράσεις στο υπνοδωμάτιο του, όπως αποκαλύπτεται από βρετανική έρευνα της εταιρίας Mintel. Μάλιστα οι αναλυτές της έρευνας εκφράζουν φόβους ότι οι τηλεοράσεις φαίνονται να αντικαθιστούν την γονεϊκή παρουσία όσον αφορά το κανάκεμα, τη διασκέδαση, ακόμη και την μόρφωση των παιδιών.

Ανάρτηση πανό στο 4ο Γυμνάσιο ΑχαρνώΑνάρτηση πανό στο 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνωνν από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία προέβει χθές ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αχαρνών . Αναρτώντας πανό με το αίτημα της άμεσης επιστροφής και χρήσης στους μαθητές και καθηγητές , της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων .

Ξεσηκωμός για τις συγχωνεύσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ (agelioforos.gr)
Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Τσιμισκή, προχώρησαν χτες οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Χτες, νωρίς το πρωί, πριν από το

Σε απεργία πείνας μαθητές ιστορικού σχολείου

Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία πείνας.