Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου Βελεστινλή - Νίκος Ξυλούρης -

Ανατροπές για μαθητές, φοιτητές, καθηγητές

Ανατροπές για μαθητές, φοιτητές, καθηγητές
 Μεγάλες ανατροπές φέρνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό. Καθιερώνεται προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Θεσμοθετείται η υποχρεωτική

Απειλούν να «κόψουν» τα συγγράμματα οι εκδότες

Χωρίς τα συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες φοιτητές, καθώς οι εκδοτικοί οίκοι απειλούν να σταματήσουν να τα μοιράζουν, αν δεν τους καταβληθούν από το υπουργείο Παιδείας τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών.

Μαθησιακές δυσκολίες

 Συνεργάστηκε η Γεωργία Ε. Κοίλιαρη
Λογοθεραπεύτρια 

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες είναι ένα σύνολο δυσκολιών που ταυτοποιούνται καθώς ο μαθητής καλείται να ανταποκριθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε αναλυτικό πρόγραμμα και όπως μεθοδεύεται από τον κάθε εκπαιδευτικό.