Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα προγράµµατα σπουδών σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης (Δηµοτικό, Γυµνάσιο και Λύκειο), νέο σύστηµα πρόσβασης συνδεδεµένο µε τα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ και αλλαγές στη διοικητική δοµή των σχολείων θα ανακοινώσει το επόµενο χρονικό διάστηµα το υπουργείο Παιδείας.

Η ώρα των αλλαγών στα Λύκεια

 ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
Το νέο Λύκειο θα αρχίσει να δημιουργείται σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο. Οι αλλαγές στο Λύκειο θα είναι σαρωτικές και θα εφαρμοστούν σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ψήφισμα συμπαράστασης ζητά η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ από τις διεθνείς οργανώσεις εκπαιδευτικών για την ακύρωση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων

Του Γιώργου Τρούλη* 
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απέστειλαν από κοινού επιστολή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις εκπαιδευτικών (δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2011), ενημερώνοντας για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να προβεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δίχως ουσιαστική διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.