Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονικά Ναρκωτικά

Γράφει ο συγγραφέας, Θοδωρής Καραγεωργίου.
Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό πως ένα νέου είδους ναρκωτικό έχει κάνει την εμφάνισή του στην κοινωνία μας εδώ και αρκετό καιρό. Εκ πρώτης όψεως, όπως και κάθε νέα «ασθένεια», μοιάζει άφοβο και χωρίς ιδιαίτερα και εμφανή συμπτώματα. Ο εθισμός στο διαδίκτυο όμως απασχολεί πλέον σοβαρά και σε

«Οι απεργίες δεν αναπληρώνονται κα Διαμαντοπούλου»

Του Γιώργου Τρούλη*
Στις 21 Μαρτίου η υπουργός παιδείας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ Κομνηνό Μαντά, ζητώντας να υποδείξει η Ομοσπονδία τον τρόπο κάλυψης των ωρών που έχουν χαθεί από τις απεργίες, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Εκπέμπουν σήμα κινδύνου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αθήνας

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αντιμετωπίζει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας, που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας.

Η λέξη Δαίμων : Το “λάφυρο” των νικητών

 Δαίμων: πώς η ιερότερη λέξη των αρχαίων έγινε συνώνυμο του διαβόλου 
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
 Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων. Θυμίζει, θυμίζει… αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων.

Στόχος του νέου Λυκείου η κριτική σκέψη των μαθητών

«Με το νέο Λύκειο που δημιουργεί το υπουργείο Παιδείας, θέλουμε τα παιδιά να έχουν θετική σκέψη κάτι που με το σημερινό λύκειο -που είναι λύκειο αποστήθισης- δεν γίνεται», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Νέο Λύκειο με κατεύθυνση το 1970

«Νέο Λύκειο» με παλιά συνταγή. Για τους γονείς αναβιώνει η εικόνα κλασικό, πρακτικό που ίσχυε μέχρι τη δεκαετία τού 1970. Για τα φροντιστήρια έρχονται καλύτερες μέρες.