Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Εγκαινίασαν τον κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου τους

Δεν πετάμε τίποτα!
Image
Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα την Οικιακή Κομποστοποίηση από την Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Νέα διαμαρτυρία των εκλεγμένων αλλά αδιόριστων Ελλήνων ερευνητών

Περισσότεροι από 800 επιστήμονες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.200 μέχρι το τέλος του έτους, τελούν υπό καθεστώς ομηρείας και ερευνητικής καθήλωσης, καθώς έχουν μεν εκλεγεί νόμιμα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, ο διορισμός τους όμως εκκρεμεί έως και δύο χρόνια.

Αποχώρησαν Ν.Δ. - ΛΑΟΣ από τον διάλογο για το λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ εκδηλώθηκε χθες για το Νέο Λύκειο καθώς η συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Παιδείας, όπου η Αννα ∆ιαµαντοπούλου θα παρουσίαζε τις προτάσεις της αναβλήθηκε, επειδή αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ν.∆., του ΛΑΟΣ, των Οικολόγων και της ΓΣΕΕ.

Αλλαγές στην εκπαίδευση

Νέος χάρτης µετεγγραφών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ
Κάθε τµήµα θα δέχεται προκαθορισµένο αριθµό δικαιούχων, µε βάση και τη µοριοδότηση στις Πανελλαδικές.
Αλλαγές στο σύστηµα µετεγγραφών των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12,

Τα μυστικά του Παρθενώνα

Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.
Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ,... διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε "Τα μυστικά του Παρθενώνα".