Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΟΛΜΕ "καρφώνει " Άννα

 Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)
Για απαξίωση της παιδείας, σπατάλη κονδυλίων σε άχρηστες δράσεις, και αδιαφανείς διαδικασίες προκειμένου για την προώθηση των πολιτικών του υπουργείου , ενταγμένων στη λογική του ΔΝΤ, κατηγορεί η ΟΛΜΕ την Άννα Διαμαντοπούλου, σε ενημερωτική επιστολή προς την αρμόδια επίτροπο της ΕΕ Ανδρούλα Βασιλείου.

Κόβονται τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Κουρεύουν» Τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και περιορίζεται ο αριθμός των εισακτέων. Ειδικά για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, στην πρώτη σειρά βρίσκονται εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από υποψήφιους και απήχηση στην αγορά. Μπροστά σε λιγότερα τμήματα σε

Ιδιωτικοποίηση της χρηματοδότησης ζητούν πρυτάνεις


Χρήματα στην... αγορά θα βγουν να ψάξουν πολλά πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η κρατική χρηματοδότηση των ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας έχει πέσει κατά 30%, ενώ η σχολές όπως η Καλών Τεχνών, καταγγέλλει