Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Η λέξη της εβδομάδας: η σιλουέτα

γράφει ο Αθανάσιος Τσακνάκης, Καθηγητής Ξένων Γλωσσών – Συγγραφέας
Σιλουέτα: δάνειο τής ελληνικής γλώσσας από την βασκική.

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Την Πέμπτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Σωστή διατροφή κατά την περίοδο των εξετάσεων

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, αρκετοί γονείς και νέοι σπεύδουν στο ιατρείο αναζητώντας την ιατρική ενίσχυση του οργανισμού κατά την διάρκεια των εξετάσεων και της σχετικής με αυτές προετοιμασίας. Παρά το γεγονός ότι σήμερα σχεδιάζονται

«Υιοθέτηση» τριών αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου από το «Διάζωμα»

 
Την «υιοθέτηση» τριών αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Πρέβεζα, αναλαμβάνει η Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανασκαφή