Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΕΝΕΡΓΩΣ: Η Αριστερά της ευθύνης


Του Κώστα Γουλιάμου*
Το θεμελιώδες διακύβευμα στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον είναι η πάλη εναντίον αυτού που ο Κορνήλιος Καστοριάδης αποκαλούσε υπερβολή και έλλειψη ορίων. Όμως τόσο η υπερβολή όσο και η έλλειψη ορίων δρομολογούν συνθήκες απαξίωσης της

Λιγότεροι φέτος οι αριστούχοι

Απαιτητικά θέµατα µε απρόοπτα
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ
Οι πρώτες εκτιµήσεις για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Παιδεία υπό συγχώνευση

 Από το Μαρικάκι (pontiki.gr)
Με ή χωρίς τον «σοσιαλιστή» Στρος Καν ...στο πλευρό μας η εξόντωση συνεχίζεται, εξάλλου για όσο καιρό θα τραβιέται λόγω της περιπετειούλας του, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει αφήσει παρακαταθήκη μια τεχνογνωσία ...να! με το συμπάθιο.

Στο ΣτΕ κατά της συγχώνευσης δύο Γυμνασίων προσέφυγε ο Δήμος Κηφισιάς

Ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητά ο Δήμος Κηφισιάς να κηρυχθεί και να ακυρωθεί από το ΣτΕ όπου προσέφυγε η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας με την οποία καταργείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Οι αξίες της παιδείας μας

Του Σταθη Ν. Καλυβα*
Είτε βασιστεί κανείς στις διεθνείς αξιολογήσεις και τους ποσοτικούς δείκτες είτε απλά εμπιστευθεί το προσωπικό του αισθητήριο, θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: η παιδεία μας