Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία

  
 Υπάρχει ένα ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, που το μελοποίησε, μάλιστα, ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Kι αυτό το ποίημα μου φέρνει στο νου, αυτόματα μόλις το διαβάσω, τη σημερινή Ελλάδα: «Μπατιρημένο κουρείο Σάββατο βράδι χωρίς δουλειά,

Πώς θα υποβάλετε το μηχανογραφικό

 
Οδηγίες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψήφιων για τα ΑΕΙ εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται πως φέτος θα υποβληθεί για πρώτη φορά υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Μήνυση κατά Πανάρετου από πανεπιστηµιακούς

 
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ
ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ολοένα και πιο έντονη εξελίσσεται η σχέση των πανεπιστηµιακών και των καθηγητών ΤΕΙ µε τον υφυπουργό Παιδείας Ι. Πανάρετο, αγγίζοντας πλέον τα όρια µιας ιδιότυπης ακαδηµαϊκής «βεντέτας». 

Σε πτωτική τροχιά οι βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σε πτωτική τροχιά οι βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ
Μια πρώτη απόπειρα εκτίμησης της πορείας των βάσεων ανά τμήμα κάνει σήμερα το "ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ", λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που δίνουν οι βαθμολογητές των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.