Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Μάθε παιδί μου γράμματα

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου
Εμείς πάντως προλάβαμε το «καλό» πανεπιστήμιο. Εκείνο που σου έδινε τη δυνατότητα να σούρνεσαι Σόλωνος και Σίνα μεταφέροντας μαθήματα εσαεί. Το διδακτικό προσωπικό ήταν ένα

Σύγκλιση διαπιστώνει η Διαμαντοπούλου

Σύγκλιση διαπιστώνει η Διαμαντοπούλου
Υπάρχει σημαντικός αριθμός θεμάτων στα οποία συγκλίνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση ανέφερε σήμερα, μετά την συνάντησή της με τον προέδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η τριτοβάθμια γεροντοκόρη

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου 
Οταν θέλουν να την συστήσουν σημειώνουν πως είναι «μιας κάποιας ηλικίας», ευφημισμός που υποδηλώνει πως έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο ηλικίας. Ντύνεται το 2011 όπως ντυνόταν και το 1980.

Οι οκτώ αλλαγές που ανατρέπουν το Πανεπιστήμιο

Τον επίλογο του μέχρι τώρα ελληνικού Πανεπιστημίου έγραψε, χθες, η υπουργός Παιδείας, γνωστοποιώντας το τελικό, επίσημο, σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, λίγες ημέρες μετά την