Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Λίγα τα βιβλία, αλλά λίγα και τα κενά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Νίκος Μάστορας
Μάχη με τον χρόνο δίνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων και να διανεμηθούν στους μαθητές. Το υπουργείο, πάντως, ανακοίνωσε χθες, δίνοντας παράλληλα συγκεκριμένα στοιχεία, ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα κενά εκπαιδευτικών

Αλυτη εξίσωση βιβλία και κενά

Είναι η χειρότερη σχολική χρονιά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μια συγγνώμη δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα. Πρόκειται για κοινή διαπίστωση, ωστόσο χθες

Τα βιβλία στα σκουπίδια

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Αναγνώστης μού επισήμανε πως στη Γαλλία για να παραλάβει ο μαθητής το βιβλίο του υπογράφει απόδειξη: σε απλά ελληνικά, το χρεώνεται. Αν στο τέλος του χρόνου, όταν το δώσει πίσω, είναι φθαρμένο, αναγκάζεται να το πληρώσει.