Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Η Παλαιστίνη και εμείς

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Το παλαιστινιακό πρόβλημα βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με την αίτηση που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη αυτές τις μέρες ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς για πλήρη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

SOS από Σημίτη Αρθρο στην «Κ»: Κίνδυνος αποβολής από την Ευρωζώνη

Ανάγκη εκτάκτων διαδικασιών.
Σήμα κινδύνου για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εκπέμπει με άρθρο του στην «Κ» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, περιγράφοντας τις εφιαλτικές εκδοχές που την αναμένουν αν δεν αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει. Ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτός, υπογραμμίζοντας πως μέσω των προβλέψεων του νέου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) «οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν καθοριστεί».

ΕΝΕΡΓΩΣ: Η ηχηρή «σιωπή» των Βρετανών

Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Εδώ και πολλές δεκαετίες το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών είχε εκδώσει ένα χάρτη εκτιμήσεων με εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.