Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Nα παταχθεί η φαυλότητα ή τα θύματά της;

Tου Χρηστου Γιανναρα
Σε σχόλιο του Nίκου Ξυδάκη, πρωτοσέλιδο στην «K» (24.9.2011), οι περικοπές των συντάξεων, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, χαρακτηρίζονταν απερίφραστα «βίαιη υπεξαίρεση ανταποδοτικών εισφορών».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Ο Λένιν από την ανάποδη

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Στον Λένιν αποδίδεται η περίφημη φράση «η αστική τάξη θα δώσει η ίδια το σκοινί με το οποίο θα την κρεμάσουμε». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, που διακηρύσσει ότι είναι κομμουνιστής-λενινιστής, θα έπρεπε να γνωρίζει πως η φράση αυτή του Λένιν -κατ’ άλλους

Η Κρήτη στην παγκόσμια ελίτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας ξεπέρασε το Χάρβαρντ
Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν και φέτος αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Επτά αμερικανικά είναι ανάμεσα στα δέκα πρώτα και 75 στα 200 πρώτα της εν λόγω

ΕΝΕΡΓΩΣ: Ατεκμηρίωτο πόρισμα

Φωτογραφία
Καμιά πηγή δεν είναι απόλυτα αληθής και καμιά πηγή δεν είναι απόλυτα ψευδής αν προηγουμένως δεν ερευνηθεί. Υπό αυτή την έννοια και το ζήτημα της διαδικασίας (μεθοδολογίας) αποτελεί το πιο βασικό κύτταρο του ερευνητικού πεδίου.