Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Γερμανική ηγεμονία

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Ολες οι πληροφορίες που προέρχονται από δηλώσεις Γερμανών επισήμων αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι στη συνάντηση της Κυριακής 23ης Οκτωβρίου 2011 δεν θα ληφθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Παρέμβαση Δρας. Όλγας Σαραντοπούλου, Γραμματέως ΣΑΕ, στον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο ,για την φορολογία Ελλήνων εξωτερικού.

Εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού πολυνομοσχεδίου την πέμπτη 20. Οκτωβρίου, η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου, ζήτησε με

Αναγκαία η συνεχής επιμόρφωση

Το μοντέλο της επαγγελματικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών σε σχολική βάση
Φωτογραφία
Η σύγχρονη εποχή με τις ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας δημιουργεί την ανάγκη για συνεχή επαγγελματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών με στόχο την

Η επέτειος του "ΟΧΙ" στην εποχή του “ναι” - Ποια είναι η πατρίδα μας; του Χρήστου Κάτσικα

Αρθρογράφος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

  
    Γνωρίζω πολύ καλά, αναπνέοντας την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες 25 χρόνια ως εκπαιδευτικός και άλλα 12 ως μαθητής, ότι πολλές φορές οι σχολικές

Πρωτοβουλίες από το υπουργείο Παιδείας για ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις

Έκκληση στην πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων απευθύνει η 68η τακτική Σύνοδος των πρυτάνεων και προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των ΑΕΙ, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην Κομοτηνή.

Μείωση διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία λόγω κρίσης

Κύμα φυγής μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται εφέτος σε ποσοστό 15%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός των μαθητών που «μετακομίζουν» σε θρανία δημόσιων σχολείων φθάνει έως και το 50%, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».