Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Συγ-χωρούν όλοι στο σχολείο;

Ας κρατήσουμε το παράθυρο ανοιχτό
Ίσως έτσι το φως κουράζεται λιγότερο
να μπει στο δωμάτιο
                                   Τάσος Κουράκης, Ιερωτικόν
1. Η πρόληψη της παραβατικότητας στο σχολείο συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική πολιτική (αρκεί να μη λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα ως αποκλειστικός θεσμός κοινωνικού ελέγχου) αλλά και με μια κοινοτική εκπαιδευτική οικολογία (που εντάσσει τη σχολική μονάδα στον κοινωνικό ιστό).

Ο αναγνώστης ορίζει την τιμή στο ebook "Ο τελευταίος κύκνος" του Στέφανου Δάνδολου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη


Οι αναγνώστες μπορούν να ορίσουν οι ίδιοι την τιμή στην ηλεκτρονική έκδοση (ePUB) του μυθιστορήματος "Ο τελευταίος κύκνος" του Στέφανου Δάνδολου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η δυνατότητα αυτή ισχύει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν κι ελληνικές, παραδοσιακές φωνές

Παρακολουθώ καθημερινά, όχι μόνο την πολιτική και οικονομική κατάσταση της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ελλάδας, αλλά και τα πολιτισμικά δρώμενα, μεταξύ των οποίων και τη μουσική.

ΕΝΕΡΓΩΣ: Η Ευρώπη σε αδιέξοδη κρίση

Του Κώστα Γουλιάμου*
Με αφορμή τη σημερινή κρίσιμη σύνοδο στις Βρυξέλλες, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αντιληφθούμε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση οι εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου αναλυτές.