Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

H γενεαλογία της κουκουλοφορίας

Tου Χρηστου Γιανναρα
 
Tο φαινόμενο της άλογης, άσκοπης, αδίστακτης βίας των «κουκουλοφόρων» ή «αναρχικών» ή «μπαχαλάκηδων» είναι σχετικά καινούργιο: προϊόν των τελευταίων τριάντα περίπου χρόνων, δηλαδή της «μεταπολίτευσης».

ΕΝΕΡΓΩΣ: Η γερμανική Ευρώπη

Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Η σημερινή αδιέξοδη κρίση της Ευρώπης έχει, μεταξύ άλλων, ρίζες στις πολιτικές των αρχών της δεκαετίας του ’90. Η εφαρμογή, φερ’ ειπείν, της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης τον Γενάρη του 1992

Οι λεβέντες της ΟΛΜΕ και Σία

Στα παλιά τα χρόνια, σε όλες τις εθνικές γιορτές, πάντα κάποιος γυµνασιάρχης εκφωνούσε τον «πανηγυρικό της ηµέρας», συνήθως µε θέµα «το αειθαλές και ακατάβλητο της ελληνικής φυλής».

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Το φυσικό αέριο

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Ο εντοπισμός κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, ανοίγει για την Κύπρο ένα παράθυρο ελπίδας να ξεφύγει από την ασφυκτική τουρκική πίεση που δέχεται από το 1974, ανατρέποντας τα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής.