Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Τo θέατρο του παραλόγου

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Αυτά που συμβαίνουν στη διεθνή σκηνή θυμίζουν θέατρο του παράλογου. Θυμίζουν ένα μεθυσμένο καράβι που ταξιδεύει χωρίς καπετάνιο, για να δανειστούμε τον ποιητικό τίτλο του Αρθούρου Ρεμπώ, του Γάλλου ποιητή που έζησε για ένα διάστημα και στην Κύπρο.

Η εξάπλωση της εφιαλτικής ουτοπίας


Του Κώστα Γουλιάμου 
Φωτογραφία
Λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Ευρώπη, θεωρώ υποχρέωση της στήλης να υπενθυμίσει στους αναγνώστες το τελευταίο - πλην όμως διαχρονικής αξίας κείμενο ενός μεγάλου διανοούμενου της εποχής μας, του Κορνήλιου Καστοριάδη.

Χρώματα και αρώματα Χριστουγέννων στη Βόρεια Ελλάδα

της Κάτιας Γερακαρίτου
Picture 0 for Χρώματα και αρώματα Χριστουγέννων στη Βόρεια Ελλάδα
 Με κύριο σκοπό να «παρασύρουν» τον κόσμο στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να δώσουν ανάσα στην τοπική αγορά, τοπικοί άρχοντες αλλά και ιδιώτες στη Βόρεια Ελλάδα μεταμορφώνουν τις κεντρικές πλατείες σε μικρές παραμυθοχώρες.