Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Η πείνα δε διδάσκει ...

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Πριν πολλές δεκαετίες η λέξη δάσκαλος ήταν απολύτως σεβαστή, μαζί με το πρόσωπο του δασκάλου, που ήταν όμως συνώνυμο  με τη φτώχια! Ο δάσκαλος έπαιρνε έναν πενιχρό μισθό, κοιμότανε συνήθως μέσα στο σχολείο, ή σε κανένα

Εκπαιδευτική «αναβάθμιση»

Γιώργος Κύρτσος
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα στελέχη της που κοσμούν με την παρουσία τους την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν προκαλέσει φοβερά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Συνελήφθη «Νέρωνας» εκπαιδευτικός

Συνελήφθη «Νέρωνας» εκπαιδευτικός
Τη ...δόξα του Νέρωνα ζήλεψε 55χρονος εκπαιδευτικός από το Ψυχικό. Εβγαινε τις νύχτες από το σπίτι του και πυρπολούσε οχήματα σε όλη την Αττική. Το τελευταίο δίμηνο είχε

Ιδιες ώρες, χαμηλότερες αμοιβές

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Ιδιες ώρες, χαμηλότερες αμοιβές
Τις 18,5 ώρες εβδομαδιαίως φθάνουν οι ώρες που διδάσκουν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί στο γυμνάσιο και το λύκειο. Περισσότερες ώρες στις αίθουσες διδασκαλίας Ιρλανδοί και Πορτογάλοι, στον αντίποδα οι Φινλανδοί

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο

Ελάχιστα χρήματα έχουν εισπράξει αρκετές σχολικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την προμήθεια πετρελαίου, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ.

Θύελλα για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού

Πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εξαιτίας των λιγοστών διορισμών

Το χθεσινο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους»
Το χθεσινο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους»
Εντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών, για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θέμα που ανέδειξε το «Εθνος» με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.