Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

EYXES 2011_2012.gif

Από τον ΕΟΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ πήραμε την παραπάνω κάρτα με τις ευχές κι αντευχόμαστε ολόψυχα


Κοινωνία «αμέρικαν μπαρ»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Χθες συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην Αθήνα ένας εκπαιδευτικός να τοποθετεί αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο ίδιος ομολόγησε ότι έως τώρα έχει τοποθετήσει περισσότερους από τριάντα τέτοιους μηχανισμούς καταστρέφοντας αυτοκίνητα και άλλες ιδιωτικές περιουσίες.

Πανεπιστήμιο κατά εφορευτικής επιτροπής

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζητάει αναβολή των εκλογών για την αντικατάσταση της εκλεγμένης πρυτανικής αρχής, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου από την οργανωτική επιτροπή και θέτει ξανά επί τάπητος τις αντιρρήσεις της για το νόμο Διαμαντοπούλου που διέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Έβαλαν φωτιά στα απουσιολόγια σχολείου

Διέρρηξαν τα γραφεία των καθηγητών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Χαλκίδας και στη συνέχεια έκαψαν τα απουσιολόγια στο προαύλιο. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η διάρρηξη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων στα καλύτερα της Ευρώπης


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων είναι υποψήφιο για το βραβείο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012 (European Museum Award 2012). Το βραβείο χορηγείται ετησίως από τον οργανισμό European Museum Forum (EMF) και τελεί υπό την αιγίδα του

Κοινό μέτωπο για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

 Από τους Δημάρχους της Θεσπρωτίας 
Κοινό μέτωπο για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα
Παναγιώτης Ρίζος
Όπως αναμενόταν και είχε προαποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα, οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού Θεσπρωτίας, συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο, επισκέφθηκαν στο διοικητήριο

Διαμαντοπούλου: «Πάντα υπάρχει λύση και διέξοδος»


Η υπουργός Παιδείας μίλησε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη χώρα, τη γενικότερη κρίση που υπάρχει στα δημοσιονομικά και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Για τα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα της χώρας μίλησε χθες η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Bruegel.

Η οργή ενός δυστυχισμένου

 Του Τάκη θεοδωρόπουλου
 
Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
Πολύ συγχύστηκα με το άρθρο του κυρίου Αλέν Σαλ που δημοσιεύσατε προχθές στα «ΝΕΑ». Καταρχάς τι τίτλος ήταν αυτός; «Ελλάδα, δυστυχισμένη χώρα». Από πού κι ώς πού ο κύριος Σαλ τολμάει να με αποκαλεί δυστυχισμένο; Δεν κοιτάει τα χάλια του που κινδυνεύει να χάσει τα τρία Α κι έρχεται να χύσει τα κροκοδείλια δάκρυά του παρ' ημίν;