Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο διαχειριστής 
και οι συνεργάτες του ιστολογίου
εύχονται στο αναγνωστικό κοινό 
και τους φίλους τους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

FROHE WEIHNACHTEN 
wünscht Ihnen Ihr Kapistri

Xρεοκοπία ή το α-νόητο της ΓιορτήςTου Xρήστου Γιανναρά
Aλλο η θρησκεία και άλλο (στους αντίποδες) το εκκλησιαστικό γεγονός. H θρησκεία δεν μεταγγίζει «νόημα» της ύπαρξης και της συνύπαρξης. Yπηρετεί την ατομική ψυχολογία, το ένστικτο αυτοπροστασίας. Aν είναι οργανωμένη, συλλογική η

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Πλούσια είναι η παράδοση των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών σε όλη τη χώρα. Η κάθε περιοχή έχει και τα δικά της κάλαντα, που ακούγονται σήμερα στα σπίτια και τους δρόμους.
Δείτε βίντεο με κάλαντα από την Ελλάδα
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ 

Μεσαίοι Ελληνες της Μέσα Ελλάδας

Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Μια ώρα δρόμος. Σε μια ώρα έχεις εγκαταλείψει τη θηριώδη μητρόπολη κι έχεις προσγειωθεί σε άλλο κόσμο, ελληνικό, οικείο, παρόμοιο, αλλά και διαφορετικό. Η θάλασσα, η ευρύχωρη πλατεία, οι ήρεμοι πεζόδρομοι, τα χαλαρά καφενεία, οι άνθρωποι που

Κονδύλι 500.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των σχολείων

Picture 0 for Κονδύλι 500.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των σχολείων
Το συγκεκριμένο πόσο, αποτελεί την τέταρτη και τελευταία δόση της ετήσιας δαπάνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

ΕΥΧΕΣ


Τα Χριστούγεννα στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό

Το 378 για πρώτη φορά γιορτάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη ως αυτοτελής γιορτή
Τα Χριστούγεννα στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό
Παραμονές Χριστουνέννων τα παιδιά γύριζαν στα σπίτια και έψελναν τα κάλαντα. Στην εικόνα «Ο μικρός σαλπιγκτής» του Γεωργίου Ιακωβίδη.
Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων αντικατέστησε πιθανότατα αρχαιοελληνικές ή ρωμαϊκές γιορτές, όπως τα Σατουρνάλια, τα Κρόνια κ.ά., συνδεδεμένες με τις χειμερινές τροπές του ήλιου (το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου).