Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Θάνατος του Σωκράτη

Emily Wilson , Ο Θάνατος του Σωκράτη, Πατάκης, 2011
Υπήρξαν ήρωες και ηρωικοί θάνατοι και πριν και μετά τον Σωκράτη, ο δικός του θάνατος όμως δεν έμοιαζε σε τίποτα με

Πέθανε η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη

Σε ηλικία μόλις 50 ετών απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη, η οποία έπασχε από καρκίνο. Η ερωτική ταινία «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» με τους Γιώργο Χωραφά και Θέμιδα Μπαζάκα έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της. Η κηδεία της Λουκίας Ρικάκη, θα γίνει την Παρασκευή.

Οι ειδικότητες των μηχανικών που αντέχουν στην κρίση

Οι ειδικότητες των μηχανικών που αντέχουν στην κρίση
Τον δρόμο προς τη… μετανάστευση επιλέγουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί προκειμένου να βρουν δουλειά. Η κάμψη στον χώρο της οικοδομής και των δημόσιων έργων έχει φέρει πολλές ειδικότητες μηχανικών σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

Κλειστά μουσεία και μνημεία τα Σαββατοκύριακα

Κλειστά μουσεία και μνημεία τα Σαββατοκύριακα
Το ενιαίο μισθολόγιο και η εφαρμογή του ωραρίου που ο σχετικός νόμος προβλέπει σε όλο το Δημόσιο, θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τα Σαββατοκύριακα.

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης νέος πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων

Παραιτήθηκε από την τριμελή προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης,