Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Οι "φωτοτυπίες αντί βιβλίων" μας κόστισαν 2 εκατομμύρια

Στην πιο δύσκολη στιγμή της οικονομικά, η χώρα επιβαρύνεται με άλλα 2 εκ. ευρώ λόγω του «φιάσκου των φωτοτυπιών» στα σχολεία
της. Η καλοκαιρινή αποτυχία του υπουργείου Παιδείας με τα σχολικά βιβλία σημαντικός αριθμός των οποίων δεν έχει φτασει ακόμα στα σχολεία και των Ιωαννίνων, όπως και της υπόλοιπης χώρας, έχει επιβαρύνει, σε ό,τι αφορά τα σχολεία του νομού Ιωαννίνων, με 45.000 ευρώ σχεδόν, τον κρατικό προϋπολογισμό . Για την ακρίβεια, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπέγραψε στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου την απόφαση σύμφωνα με την οποία πιστώνονται 2 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, εκ των οποίων τα 37.973,50 για τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών και άλλα 5.688,96 για το δήμο Ζίτσας. Περί τα 7.500 ευρώ θα πάρουν οι δήμοι Σουλίου και Ηγουμενίτσας στη Θεσπρωτία και 38.500 οι δήμοι Αρταίων και Καραϊσκάκη στην Άρτα. Τέλος, 8.500 ευρώ πάνω για τις δαπάνες φωτοτυπιών στους δήμους Πάργας και Ζηρού. Τα ποσά αυτά στο σύνολό τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, σε καιρούς ειδικά που οι Δήμοι, που μέσω των επιτροπών Παιδείας ανέλαβαν το κόστος των φωτοτυπιών, κυριολεκτικά κυνηγάνε και το τελευταίο σεντ για να καλύψουν υποχρεώσεις τους.
Ηπειρωτικός Αγών
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: