Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη

Αγνωστοι έκλεψαν δύο πίνακες ζωγραφικής τα ξημερώματα
Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ.
Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Αγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο, άρπαξαν δύο έργα τέχνης και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό άγνωστων διαρρηκτών, οι οποίοι εισέβαλαν στην Εθνική Πινακοθήκη τα ξημερώματα και έκλεψαν δύο πίνακες ζωγραφικής.
Όπως έγινε γνωστό, στις 4.52 κτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.
Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής και ειδοποίησε την αστυνομία και τους υπευθύνους.
Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε η κλοπή. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοί πίνακες έχουν κλαπεί και αν πρόκειται για έργα μεγάλης αξίας.
Αυτές τις μέρες πάντως γίνεται έκθεση έργων μεγάλων ζωγράφων στον ειδικό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: