Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Βράβευση του Εργαστηρίου Εικονικής Πραγματικότητας του Πανεπιστημίου σε διεθνές συνέδριο

Σε τριπλό διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στο Dubai από 28-30/12/2011 από το διεθνές ερευνητικό κέντρο IEDRC, το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έλαβε για εργασία με συγγραφείς τους Μαριλένα Ζώη, Ιωάννα Μπέλλου και Αναστάσιο Μικρόπουλο το βραβείο καλύτερης εργασίας ανάμεσα σε 400 επιστήμονες. Η εργασία πραγματεύεται την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη διδασκαλία ξένης γλώσσας. Οι ερευνητές σχεδίασαν και ανέπτυξαν ένα ψηφιακό πολυμεσικό γλωσσάριο - λεξικό, το οποίο αξιοποίησαν παιδαγωγικά σε μαθητές δημοτικού σχολείου για την εκμάθηση της γερμανικής ως ξένης γλώσσας. Τα μαθησιακά αποτελέσματα, καθώς και η στάση των μαθητών ως προς την αξιοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου ήταν θετικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι Πρυτανικές Αρχές, με ανακοίνωσή τους, συγχαίρουν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας και τους εύχονται κάθε επιτυχία στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: