Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων τα μουσεία...

Απέχουν οι φύλακες και ζητούν κάλυψη για την πέρα του πενθημέρου εργασία...

Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων - 6,7 και 8 Ιανουαρίου - τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω της αποχής που έχουν κηρύξει από την εργασία τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.
Η Ενωση με... ανακοίνωσή της επιμένει ότι οι φύλακες δεν πρόκειται να εργασθούν κατά τις Κυριακές, τις αργίες και την έκτη ημέρα της εβδομάδας αν δεν προηγηθεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Η Κ.Υ.Α όμως, καθυστερεί και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το μεν υπουργείο Πολιτισμού διατείνεται ότι γι΄αυτό ευθύνεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ το τελευταίο ρίχνει την ευθύνη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. 
Οσο για τους φύλακες πάντως, δηλώνουν ότι με τη δημοσίευση της Κ.Υ.Α.η οποία θα νομιμοποιεί την εργασία τους για τις επιπλέον ημέρες της εβδομάδας, θα προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: