Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση»

Φωτογραφία

ΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣχολείο Τσερίου επιλέχθηκε ως Ρathfinder Schoolμεταξύ 200 άλλων πρωτοπόρων σχολείων από όλο τον κόσμο, μέσα στα πλαίσια του φόρουμ «Συνεργάτες στη μάθηση».

Συγκεκριμένα, το 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ «Ρartnersin Learning» (Συνεργάτες στη Μάθηση) πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ουάσινγκτον. Το Φόρουμ, αυτό, ποτελεί την κορύφωση των τοπικών Φόρουμ που πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια ενός χρόνου. Σκοπό της ετήσιας αυτής διοργάνωσης είναι η επιβράβευση των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων, οι οποίοι με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο ενσωματώνουν την τεχνολογία στη μαθησιακή διαδικασία. Οι 700 εκπαιδευτικοί από 75 χώρες, που συμμετείχαν στο Φόρουμ, πέρα του ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να αναγνωριστεί και να επιβραβευτεί η προσπάθειά τους, είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές.
Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φόρουμ συμμετείχαν και 32 ΜicrosoftΜentor Schoolsκαι 62 ΜicrosoftΡathfinder Schools. Το Β’ Δημοτικό Τσερίου, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων, επιλέχθηκε ως Ρathfinder Schoolμεταξύ 200 άλλων πρωτοπόρων σχολείων από όλο τον κόσμο, διάκριση που του εξασφάλισε και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Φόρουμ. Το σχολείο εκπροσώπησαν στη διοργάνωση η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρούλα Παπαγεωργίου και η βοηθός διευθύντρια Ευτυχία Παρλά Πέτρου. Για την επιλογή και τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα αυτό, η κ. Παπαγεωργίου δήλωσε συγκεκριμένα: «Ευχαριστούμε θερμά τη Μicrosoft, που έδωσε την ευκαιρία στο σχολείο μας να συμμετάσχει στο εξαίρετο πρόγραμμα των Ρathfinder Schools. Άνοιξαν οι ορίζοντες στον τρόπο εργασίας μας και μας βοήθησε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας μέσα από νέα ματιά και τρόπους με τη χρήση της τεχνολογίας».
Το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Μicrosoftκαι έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βοηθήσει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μοντέλων και εργαλείων και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων. Η ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Μicrosoftέχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το λογισμικό στη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.
Παράλληλα, με το πρόγραμμα των σχολείων είχε πραγματοποιηθεί και ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών. Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχε από την Κύπρο η κ. Αναστασία Οικονόμου, προϊστάμενη του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε και η καινούργια πενταετής συνεργασία μεταξύ Μicrosoftκαι Βritish Council, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, έτσι ώστε εκατομμύρια μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την καθημερινότητα και την εργασία στον 21ο αιώνα. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: