Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Διέξοδος στην ανεργία η ναυτική εκπαίδευση

Διέξοδος στην ανεργία η ναυτική εκπαίδευση
Ο κλάδος της Ναυτιλίας περνάει σχεδόν αλώβητος την οικονομική κρίση, αφού συνεχίζει να κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως.

Το σημερινό «Έθνος - Παιδεία» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Ναυτιλία. Τα έξι τμήματα που λειτουργούν (5 στα ΑΕΙ και 1 στα ΤΕΙ) έχουν στην πλειονότητά τους εύκολη πρόσβαση, με τις βάσεις να μην ξεπερνούν τα 12.729 μόρια. Εξαίρεση αποτελούν το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά (16.670 μόρια) και η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (18.421).
Την περσινή χρονιά παρουσιάστηκε μια θεαματική αύξηση των πρώτων προτιμήσεων σε όλα τα τμήματα Ναυτιλιακών Σπουδών, με αποτέλεσμα να ενταθεί σημαντικά ο ανταγωνισμός. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τη φετινή χρονιά, αφού οι θέσεις που οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση λιγοστεύουν συνεχώς.
Στο αφιέρωμα υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για όλες τις επαγγελματικές διεξόδους που έχουν οι απόφοιτοι των έξι σχολών.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Στον… αέρα 3.300 εκπαιδευτικοί που περιμένουν τον διορισμό τους
ΙΕΚ
Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη ωρομισθίων
+ SOS ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ TIΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: