Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κρατικά μικρογεύματα σε σχολεία της Αττικής

 Μικρογεύματα, που θα αποτελούνται από μπισκότα με δημητριακά, γάλα και φρούτα θα αρχίσουν να διανέμονται στους μαθητές 18 σχολείων σε εννιά περιοχές της Αττικής, που αντιμετωπίζουν
έντονα οικονομικά προβλήματα, ενώ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας, απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.
Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται καταρχάς στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.

Ταυτόχρονα εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος.
Όπως ενημέρωσε τη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου - απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών - από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το υπουργείο Παιδείας να προσφέρει κολατσιό σε 18 σχολεία εννέα περιοχών.

Εξάλλου, η υφυπουργός - παρότι γνωστοποίησε ότι η αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας εξαντλείται στο να προσφέρει αυτά τα μικρά γεύματα - ενημέρωσε ότι παράλληλα συνεργάζεται με τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας μέσω του οποίου η βοήθεια θα δίνεται απευθείας στις οικογένειες «γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό κι επικίνδυνο να στιγματίζονται τα παιδιά».
  City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: