Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία για την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης στα ΑΕΙ

Συμφωνία για την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης στα ΑΕΙ
Λύση στο θέμα της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων βρέθηκε κατά την τρίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο.

Οι πρυτάνεις δεσμεύθηκαν για την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο και, κατά συνέπεια, θα συμβάλουν ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία της εκλογής των συμβουλίων. Έτσι, αναμένεται να αποδεσμευθεί και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο ως τις 15 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα για να εισπράξουν και τη χρηματοδότηση.
Όπως είναι φυσικό, τα Ιδρύματα δεν προλαβαίνουν ως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται ότι πλέον οι πρυτάνεις θα διευκολύνουν τις επιτροπές για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.
Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα έκανε δηλώσεις για τη συμφωνία, παρουσία των πρυτάνεων, λέγοντας:
"Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, τόνισα ότι οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται και αν και όταν χρειαστεί βελτιώνονται. Το κύριο μέλημα μου ήταν και είναι να έχουμε πανεπιστήμια ανοιχτά και ήρεμα. Μέσα στη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα το ανοιχτό και ήρεμο πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και ιδεών και σε αυτό έχουν συμβάλει και οι πρυτανικές αρχές και η πανεπιστημιακή κοινότητα.
"Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με τον νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των ιδρυμάτων, που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύθηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα.
"Κατόπιν τούτου, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011".

Δεν υπάρχουν σχόλια: