Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Επαγγελματικές ελπίδες με σπουδές στον τουρισμό

Επαγγελματικές ελπίδες με σπουδές στον τουρισμό
Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να «ανοίξουν» τους επόμενους μήνες στον κλάδο του τουρισμού μετά και την περσινή θεαματική αύξηση που παρατηρήθηκε στις αφίξεις τουριστών αλλά και στα έσοδα.

Η ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνεται ανειδίκευτο προσωπικό που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.
Το σημερινό «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» εστιάζει την προσοχή του στις έξι σχολές Τουριστικών Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επαγγελμάτων των ΤΕΙ, αναφέρεται στα προγράμματα σπουδών, ενώ παρουσιάζει και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.
Όσοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα συγκεκριμένα τμήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, αφού μόλις σε ένα από αυτά η βάση εισαγωγής ξεπερνάει τα 12.000 μόρια. Βάσει μάλιστα των περσινών μηχανογραφικών δελτίων, η πλειονότητα των υποψηφίων που δήλωσε μία από τις σχολές ως πρώτη προτίμηση εξασφάλισε την εισαγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: