Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι τις απόκριες οι εκλογές

ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ
Πριν τις απόκριες θα γίνουν, κατά τα φαινόμενα, οι εκλογές για το εσωτερικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χθες, το πρυτανικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει τους εκλογικούς
καταλόγους στην οργανωτική επιτροπή των εκλογών, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Μόλις η επιτροπή παραλάβει τους καταλόγους, θα προκηρύξει τις εκλογές για 20 μέρες μετά, δηλαδή κάπου μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή επαναλαμβάνονται οι εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο διοικητήριο των Κωστακιών στην Άρτα. Οι εκλογές είχαν αναβληθεί δύο φορές πριν από 15 μέρες περίπου, όταν την αρχική και την εξ αναβολής ημερομηνία ομάδες φοιτητές είχαν παρεμποδίσει τη διαδικασία, χωρίς να λείπει και η ένταση. Οι πρυτάνεις πάντως δεν εγκαταλείπουν την προσφυγή τους κατά του νόμου-πλαίσιο, η οποία θα εκδικαστεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Απέναντί τους ωστόσο θα έχουν έξι καθηγητές που επιχειρηματολογούν στη διαδικασία υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου: Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Δρόσος, Γιάννης Τασόπουλος, Σταύρος Τσακυράκης, Αντώνης Μανιτάκης και Μιχάλης Σταθόπουλος υποστηρίζουν ότι, εφόσον τα «εξωτερικά» μέλη των συμβουλίων εκλέγονται κατά πλειοψηφία από τα «εσωτερικά», τότε καθίστανται «παράγοντες του πανεπιστημιακού βίου».
 «Δεν θα γίνουν εκλογές» 
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι έγινε η σύσκεψη που κάλεσαν στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι και το Ειδικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό. Η σύσκεψη συγκέντρωσε πολύ κόσμο από όλους τους ακαδημαϊκούς χώρους, καθώς και από τους φοιτητές, με συμμετοχή και του ΜΑΣ. Η κατάληξη της σύσκεψης ήταν ένα ψήφισμα αντίθεσης στο νόμο, καθώς και η ρητή απόφαση ότι οι εκλογές στο πανεπιστήμιο, θα εμποδιστούν και όχι απλά την ημέρα διεξαγωγής τους, αλλά με εκστρατεία ενημέρωσης και παρεμβάσεων. Επίσης, επαναλήφθηκε το αίτημα προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, να τις αποσύρουν και να μη συμμετέχουν στη διαδικασία. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι φοιτητές σε συνελεύσεις, ενώ αύριο το πρωί, συνεδριάζει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: