Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Προσκύνημα Μουσουλμάνων στο Α.Π.Θ.

Εικοσιτετράωρο προσκύνημα από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιούν μουσουλμάνοι φοιτητές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το προσκύνημα πραγματοποιείται στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής.
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή πρόκειται για Σενεγαλέζους στην πλειονότητά τους φοιτητές, που ζήτησαν την παραχώρηση του κλειστού αυτού χώρου του πανεπιστημίου, προκειμένου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. «Έχουμε υποχρέωση να παραχωρούμε χώρους του πανεπιστημίου σε όλους τους φοιτητές μας» επεσήμανε ο κ.Παντής και διευκρίνισε ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί εντός του πανεπιστημίου και παλαιότερα, από άλλες ομάδες φοιτητών.
Στο ΑΠΘ φοιτούν περίπου 3.000 μουσουλμάνοι φοιτητές σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά προγράμματα ή βρίσκονται στο πανεπιστήμιο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής (πχ Erasmus).

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: