Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Μαθητής κόπηκε στις εξετάσεις και ...δικαιώθηκε στο δικαστήριο

Έχασε τη μάχη των εξετάσεων προβίβασης στην επόμενη τάξη, αλλά δικαιώθηκε στο δικαστήριο, το οποίο, μάλιστα, υποχρέωσε το υπουργείο Παιδείας να του καταβάλει αποζημίωση 5.000 ευρώ!
Μαθητής κόπηκε στις εξετάσεις και ...δικαιώθηκε στο δικαστήριο
Για μαθητή του Σχολείου Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ο λόγος, ο οποίος είχε κοπεί στις απολυτήριες εξετάσεις του 2004.

Θεώρησε όμως ότι οι εξεταστές τον έκοψαν στις εξετάσεις άδικα και αφού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, πέτυχε να δικαιωθεί επτά χρόνια αργότερα.
Το δικαστήριο της Φλωρεντίας ακύρωσε πρώτα την απόρριψη στις εξετάσεις και στη συνέχεια επιδίκασε 5.000 ευρώ αποζημίωση στον μαθητή, την οποία καλείται να καταβάλει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή περίοδο 2003-2004, ο μαθητής φοιτούσε στην τελευταία τάξη σχολείου Καλών Τεχνών της αναγεννησιακής πόλης.
Στο τέλος της χρονιάς έδωσε προφορικές εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του. Η εξεταστική επιτροπή τον εξέτασε στα μαθήματα της γλώσσας, της ιστορίας και της καλλιτεχνικής ανατομίας. Από τις απαντήσεις, όμως, έκρινε ότι ο μαθητής δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, τον βαθμολόγησε κάτω από τη βάση και ο ίδιος υποχρεώθηκε να επαναλάβει τη χρονιά.
Μαθητής κόπηκε στις εξετάσεις και ...δικαιώθηκε στο δικαστήριο

Ο μαθητής γράφτηκε σε ιδιωτικό σχολείο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και παράλληλα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απόρριψή του. Ένα χρόνο μετά δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό. Στο μεταξύ, όμως, είχε χάσει χρόνο και χρήμα. Έτσι, προσέφυγε ξανά στη Δικαιοσύνη - αυτή τη φορά για να ζητήσει χρηματική αποζημίωση.

Το επιχείρημα του μαθητή στο δικαστήριο ήταν ότι δεν εξετάστηκε σε όλη την ύλη, αλλά μόνο σε μερικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του.
Ισχυρίστηκε ακόμη πώς θα έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε μαθήματα που είναι περισσότερα σχετικά με το αντικείμενο των Καλών Τεχνών, όπως είναι το ελεύθερο σχέδιο, η αρχιτεκτονική και η ιστορία της τέχνης.

Οι δικαστές πείστηκαν και επιδίκασαν 5.000 ευρώ στον μαθητή. Το ποσό αντιστοιχεί στα δίδακτρα που είχε καταβάλει στο ιδιωτικό σχολείο για να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Για τη χαμένη χρονιά και την ψυχική οδύνη δεν αποζημιώθηκε, ενώ όσον αφορά στην φοίτησή του στο ιδιωτικό σχολείο, πήρε το απολυτήριο με βαθμό λίγο παραπάνω από τη βάση.
ΑΠό ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: