Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεψαν 20 γραφεία καθηγητών στο ΑΠΘ

Περισσότερα από είκοσι γραφεία καθηγητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διέρρηξαν άγνωστοι, αφαιρώντας φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά αρχεία,  έγγραφα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
Όπως είπε ο πρόεδρος του χημικού τμήματος Ανδρέας Γιαννακουδάκης, οι δράστες «χτύπησαν» το κτίριο του κεντρικού χημείου του ΑΠΘ τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Αφού έσπασαν τη μια μετά την άλλη τις κλειδαριές από τις εξώπορτες των γραφείων, πιθανόν με σιδηρολοστούς, ανενόχλητοι τα διέρρηξαν και εξαφανίστηκαν, ενώ όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη. 

Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών, αλλά και καταστροφών σε γραφεία καθηγητών και σε άλλους χώρους του ΑΠΘ, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις πρυτανικές αρχές.

Οι περισσότεροι καθηγητές δεν εμπιστεύονται πλέον τους πανεπιστημιακούς χώρους και αναγκάζονται να μεταφέρουν καθημερινά, σε φακέλους και σκληρούς δίσκους,  εργασίες και σημαντικά έγγραφα, στην προσπάθειά τους να τα προστατεύσουν από τις διαρρήξεις και τις λεηλασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: