Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέο σύστημα αποσπάσεων για τους εκπαιδευτικούς

Νέο σύστημα αποσπάσεων για τους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές στο σύστημα των αποσπάσεων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αρθούν αδικίες, που εμφανίστηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Ηδη έχει συσταθεί μια επιτροπή που αποτελείται από δασκάλους, καθηγητές και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι μελετούν τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο σύστημα, ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.
Η μοριοδότηση των αποσπάσεων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά, θα συνεχιστεί αλλά πρέπει να εξαλειφθούν τυχόν αδικίες στη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων.
Η απόφαση του υπουργείου να προηγηθούν, κατά προτεραιότητα, οι αποσπάσεις από πλεονάζουσες περιοχές σε άλλες, δημιούργησε τεράστιες αδικίες, αφού είχε ως αποτέλεσμα να αποσπασθούν σε «δύσκολες» περιοχές εκπαιδευτικοί με πολύ λιγότερα μόρια από άλλους που είχαν περισσότερα, αδικία που επίσης θα αρθεί.
Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης θέματα όπως τα μόρια των χρόνων υπηρεσίας, το πώς υπολογίζεται η συνυπηρέτηση, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που είναι τρίτεκνοι, η χιλιομετρική απόσταση κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: