Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές πεθαίνουν από το κρύο στο σχολείο

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/02/13-300x222.jpg

Οι μαθητές στο γυμνάσιο Ελεούσας του δήμου Ζίτσας, ξεπάγιασαν κυριολεκτικά αφού δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ, αν και στην περιοχή τους υπάρχει παγετός. 

Ο δήμος Ζίτσας, όπου ανήκει η ευθύνη για τη λειτουργία του σχολείου, επικαλείται οικονομικούς λόγους. Έτσι οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο, προκειμένου να μη γίνουν… πάγος. Και διαμαρτύρονται ότι ο δήμος Ζίτσας τους εγκατέλειψε μέσα στην παγωνιά, όπως αναφέρει η Κάτοψη.
Τη στιγμή που σε απόσταση λίγων μέτρων το δημαρχείο διαθέτει κανονικά θέρμανση. Είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο οι δήμοι να συμπεριφέρονται ψυχρά προς τους μαθητές, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία. Αν το κράτος δεν τους δίνει χρήματα, να βάλουν από την τσέπη τους, που λέει ο λόγος, χρήματα οι δημοτικοί άρχοντες, ώστε τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα σε αίθουσες ψυγεία.
Δεν φτάνει η ασιτία, έχουν να αντιμετωπίσουν και το κρύο οι μαθητές.


24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: