Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ρεκόρ αιτήσεων για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ρεκόρ αιτήσεων για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Με δεδομένο ότι πέρυσι οι μεταθέσεις έγιναν με το σταγονόμετρο, οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας θα ικανοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων. Πάντως, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων θα εκτοξευθεί, ενώ δάσκαλοι
και καθηγητές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αγωνιούν για τις μεταθέσεις τους.
Η οικονομική κρίση και η μείωση στους μισθούς τους επιβάλλουν από νωρίς να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό προκειμένου ν' αντεπεξέλθουν στις αυξημένες δυσκολίες που έχουν ν' αντιμετωπίσουν.
Αγωνία προκαλεί σε δασκάλους-καθηγητές και η απόφαση για τις νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι φέτος δεν θα έχουν μεγάλη έκταση, όπως έγινε την περασμένη σχολική χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι νέες συγχωνεύσεις θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας τους για άλλη μία φορά.
Κατά τα λοιπά, το «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσιάζει σήμερα τις αλλαγές που θα βρουν στον δρόμο προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.
Στα βασικά σημεία του το νέο εξεταστικό σύστημα προβλέπει Πανελλαδικές σε 3 έως 5 μαθήματα και απολυτήριες εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: